Μια γατούλα …..τόση δα;

Το Liger είναι υβρίδιο που προέρχεται από διασταύρωση ενός αρσενικού λιονταριού  (l-ion) με μια θηλυκή τίγρη(t-iger), οπότε Liger…..

Το συγκεκριμένο ζώο είναι το μεγαλύτερο από τα μέλη των αιλουροειδών. Μπορεί να ξεπεράσει τα 3 μέτρα μήκος και τα 370 κιλά βάρος. Η συγκεκριμένη βέβαια διασταύρωση γίνεται μόνο σε συνθήκες αιχμαλωσίας αφού οι τίγρεις και τα λιοντάρια δεν ανήκουν στο ίδιο είδος. Τα ζώα αυτά είναι κατά κανόνα στείρα όπως συμβαίνει και με τα μουλάρια που προέρχονται από τη διασταύρωση αλόγου με γαϊδούρι.

Μοιάζουν σε εμφάνιση και στους δύο γονείς  αφού έχουν το χρώμα του λιονταριού και τις ραβδώσεις της τίγρης. Επίσης τους αρέσει το κολύμπι όπως στις τίγρεις αλλά είναι και πολύ κοινωνικά όπως τα λιοντάρια. Επειδή εκτρέφονται σε αιχμαλωσία  δεν είναι άγρια και συμπεριφέρονται πολύ καλά με τους ανθρώπους.

Ταμιωλάκης Γιάννης

Related Post

Το φρέαρ των Οινουσσών: το πιο βαθύ πηγάδι της ΜεσογείουΤο φρέαρ των Οινουσσών: το πιο βαθύ πηγάδι της Μεσογείου

Το Φρέαρ των Οινουσσών είναι μια τάφρος που αποτελεί το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου με μέγιστο βάθος 5.269 μέτρα. Βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος, νοτιοδυτικά της Πύλου, νότια των μικρών νησιών

Το καουτσούκ, ο GOODYEAR και τα βουλκανιζατέρ!!Το καουτσούκ, ο GOODYEAR και τα βουλκανιζατέρ!!

Το καουτσούκ ως  προϊόν  παράγεται με χημική επεξεργασία από τον γαλακτικό χυμό ορισμένων δένδρων (φυσικό καουτσούκ). Ανακαλύφθηκε στις αρχές του 16ου αιώνα στη Νότια Αμερική, αλλά στην αρχή δεν μπόρεσαν