Σημαντική διάκριση για τη μαθήτρια του σχολείου μας Ανδρουλάκη Μαρίνα στη Σκυταλοδρομία Ποίησης Εφήβων

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Γ’ τάξης του σχολείου μας, Ανδρουλάκη Μαρίνα, της οποίας το ποίημα “Ευχαριστώ” διακρίθηκε στα 12 βραβευθέντα ποιήματα, καθώς επίσης και στα υπόλοιπα παιδιά της τάξης που έλαβαν μέρος με έργα τους αλλά και στην καθηγήτρια κυρία Κεχαγιαδάκη Αικατερίνη που επιμελήθηκε της όλης προσπάθειας.

Η συντονίστρια της 3ης Σκυταλοδρομίας Ποίησης, κυρία Μαρία Δασκαλάκη, ευχαρίστησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς  που συμμετείχαν με το ακόλουθο μήνυμα :

“Κάπως έτσι κλείνει και φέτος η Σκυταλοδρομία Ποίησης, η τρίτη χρονιά της δράσης αυτής. Παρά και τις φετινές αντίξοες συνθήκες υπήρξατε εσείς -οι εκπαιδευτικοί- και οι μικροί ποιητές -οι μαθητές και οι μαθήτριές σας- που ξεπεράσατε όποιες δυσκολίες συναντήσατε στην πορεία και παρέα με την Ποίηση καταφέρατε να τερματίσετε. Γι’ αυτό, σας αξίζουν συγχαρητήρια. Φέτος λάβαμε συνολικά 140 ποιήματα.

Ελπίζω να χαρήκατε αυτό το ταξίδι από ποίημα σε ποίημα κι από λέξη σε λέξη. Να το απόλαυσαν τα παιδιά. Να αγάπησαν την Ποίηση. Γιατί τα παιδιά την ποίηση την έχουν μέσα τους. Μπορεί να υστερούν σε τεχνική, αλλά νιώθουν, θυμούνται, αποτυπώνουν.

Αυτά τα πολύτιμα -συναισθήματα και σκέψεις- έβαλαν στο χαρτί τους και τα μοιράστηκαν μαζί μας. Τα ευχαριστούμε για αυτό. Όλα τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν. Όλα τα παιδιά κρύβουν μέσα τους την Ποίηση. Αρκεί να τους δοθεί ένα ερέθισμα που θα τα παρακινήσει, θα τους γεννήσει ιδέες, θα κάνει τη φαντασία τους να καλπάσει, θα τα αφήσει να εκφραστούν και θα τα κάνει στο τέλος να νιώσουν χαρά. Γιατί στους κόσμους που πλάθουν τα παιδιά, όλα μπορούν να συμβούν…

Έτσι, όπως και πέρυσι, δεν υπάρχει κατάταξη ούτε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες. Η ανακοίνωση των ποιημάτων που ξεχώρισαν οι τρεις εξαίρετοι κριτές γίνεται με αλφαβητική σειρά. Αναμνηστικό συμμετοχής, όμως, θα πάρουν όλα τα παιδιά γιατί έτρεξαν, αντάλλαξαν σκυτάλες και τερμάτισαν.

Εύχομαι του χρόνου να είμαστε όλοι υγιείς και να έχετε όρεξη να μπείτε πάλι στο στίβο, να διαβάσετε ποίηση, να ανταλλάξετε λέξεις-σκυτάλες και στο τέλος να δημιουργήσετε μικρά -ή μεγάλα- αριστουργήματα.

Σας ευχαριστώ πολύ

Μαρία Δασκαλάκη

Συγγραφέας (Εργαστήρι Δημιουργικής Σκέψης – Ελεύθερης Έκφρασης)

Συντονίστρια της 3ης Σκυταλοδρομίας Ποίησης