Πρωτιά για το σχολείο μας !!!

Η ομάδα με την οποία το σχολείο μας πήρε μέρος στον διαγωνισμό Digital Curator for a day (Dc4aday) κατέκτησε την πρώτη θέση, αποσπώντας παράλληλα τα θερμά συγχαρητήρια των διοργανωτών τόσο για την εξαιρετική δουλειά των παιδιών (τη χαρακτήρισαν επαγγελματική ) όσο και για  την υποδειγματική συμπεριφορά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου. Στην νικήτρια ομάδα συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι παρακάτω μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου : Ανδρουλάκη Ευαγγελία, Βολυράκη Σταυρούλα, Επιτροπάκη Άννα, Καλογερίδη Μαρία, Κελαράκη Πελαγία, Λαδουκάκη Αικατερίνη, Τζίνι Αρσίντα και Τσικριτσάκη Άννα.

Πάντα επιτυχίες κορίτσια !!

 

ΥΓ.

Το Digital Curator for a day είναι ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από την ΑΜΚΕ diadrasis, σε συνεργασία με το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη και την Clio Muse Tours και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Σκοπός του προγράμματος ήταν η γνωριμία, η εξοικείωση και η συμμετοχή των νέων στην ανάδειξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, διαμορφώνοντας μια δική τους ψηφιακή ξενάγηση, ορμώμενοι από το μουσείο Ν. Καζαντζάκη και τα εκθέματά του. Ειδικότερα το πρόγραμμα περιελάβανε εκπαιδευτική δράση στο μουσείο, διαδικτυακή καθοδήγηση (online mentoring) και δυνατότητα υποβολής μιας ψηφιακής ξενάγησης σε μαθητικό διαγωνισμό, έπαθλο του οποίου θα ήταν η καταχώρηση της νικητήριας ξενάγησης στην αναγνωρισμένη,  βραβευμένη και με διεθνή αναγνωσιμότητα online πλατφόρμα ξενάγησης Clio Muse Tours. Επομένως, η εικονική ξενάγηση που ετοίμασαν τα κορίτσια θα πλαισιώνει το Μουσείο Καζαντζάκη στην εν λόγω πλατφόρμα κάτι που  σίγουρα αποτελεί μια σημαντική τιμητική διάκριση, γι’ αυτό και το πανηγυρίσαμε δεόντως !!!

Related Post

Τέχνη και Συνύπαρξη, Σχολικό Έτος 2020-2021Τέχνη και Συνύπαρξη, Σχολικό Έτος 2020-2021

Στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος «Διαδρομές μέσα από την τέχνη και τη συνύπαρξη» και με στόχο να γνωριστούμε καλύτερα ως ομάδα, καθηγητές και μαθητές βγήκαμε  στην αυλή του σχολείου μας και…αναλάβαμε δράση!

Φιλαναγνωσία: Η φάρμα των ΖώωνΦιλαναγνωσία: Η φάρμα των Ζώων

“Η φάρμα των ζώων είναι ένα αριστούργημα της λογοτεχνίας. Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι του Όργουελ μεταξύ ανθρώπων και ζώων. Μέσα από αυτή την αλληγορική σύνδεση ξεδιπλώνεται η ιστορία της Οκτωβριανής επανάστασης.