Ημερολόγιο για την εκδρομή της Γ Γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη

Γράφει η μαθήτρια της Γ τάξης,

Ευαγγελία Ανδρουλάκη

ΚΥΡΙΑΚΗ 02/04/2023

Η μέρα απαιτούσε πρωινό ξύπνημα. Στις 7 το πρωί ήμασταν όλοι στο αεροδρόμιο. Ο ενθουσιασμός είχε χτυπήσει κόκκινο. Περάσαμε τον έλεγχο, επιβιβαστήκαμε και σε μια ώρα  ήμασταν στην Θεσσαλονίκη! Αναχωρήσαμε με το λεωφορείο για τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και το Μουσείο Βασιλικών Τάφων των Αιγών. Εκεί ξεναγηθήκαμε στο εντυπωσιακό μουσείο της Βεργίνας. Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για την πόλη της Βέροιας, όπου φάγαμε μεσημεριανό και κάναμε μια μικρή βόλτα στην πόλη. Αποχαιρετήσαμε την Βέροια και φύγαμε για το ξενοδοχείο PARK HOTEL. Αφού τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια μας, ήταν ώρα για την πρώτη απογευματινή εξερεύνηση στην πόλη! Μετά από βόλτα στην παραλία, ήταν ώρα για επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03/04/2023

Η μέρα ξεκίνησε, πήραμε το πρωινό μας και πάρα την βροχή, ξεκινήσαμε την περιήγηση στην πόλη. Με πρώτη στάση στον Άγιο Δημήτριο, μετά την περιοχή των κάστρων της Θεσσαλονίκης, και τελευταία μας στάση στον Λευκό Πύργο. Στη συνέχεια ήταν η ώρα για την επίσκεψή μας στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαμε σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με διάφορες δραστηριότητες, πληροφορηθήκαμε τις ικανότητες των Ολυμπιονικών και τεστάραμε και εμείς τις αντοχές μας. Δοκιμάσαμε το γκολφ και την ξιφασκία και μάθαμε για την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων. Με βροχή που δε μας χάλασε τη διάθεση, γυρίσαμε στο ξενοδοχείο, βάλαμε «τα καλά μας» και φύγαμε για την βραδινή μας έξοδο για δείπνο σε ένα πολύ παραδοσιακό αλλά ταυτόχρονα μοντέρνο εστιατόριο. Αφού δοκιμάσαμε και απολαύσαμε το νόστιμο φαγητό και διασκεδάσαμε, μια γεμάτη με εικόνες και εμπειρίες μέρα είχε φτάσει στο τέλος .

ΤΡΙΤΗ 04/04/2023

Ο καιρός είχε ηρεμήσει και σήμερα μας περίμενε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας –ΝΟΗΣΙΣ. Αφού φτάσαμε στο εντυπωσιακό κτήριο, ξεκίνησαν οι διασκεδαστικές δραστηριότητες. Αρχικά παίξαμε το διαδραστικό παιχνίδι «Ψάξτο, Βρέστο, Λύστο», στα πρότυπα ενός παιχνιδιού απόδρασης από κλειστούς χώρους με συλλογή στοιχείων, επίλυση γρίφων και quiz γνώσεων, συνδυάζοντας την πρακτικότητα και την συνεργασία. Έπειτα παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα «Connected», μια έκθεση συνδεδεμένη με την εξέλιξη των υπολογιστών και την ζωή στο διαδίκτυο. Τέλος παρακολουθήσαμε μια κινηματογραφική περιήγηση στο διάστημα στο πλανητάριο. . Στη συνέχεια πήγαμε στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, όπου περάσαμε το απόγευμα μας κάνοντας ψώνια, τρώγοντας και εξερευνώντας. Κατά τις 7 φύγαμε για το ξενοδοχείο, έτοιμοι να ανακαλύψουμε την μοντέρνα βραδινή ζωή της Θεσσαλονίκης. Στην παραλία της Θεσσαλονίκης σε ένα μοντέρνο εστιατόριο απολαύσαμε την τελευταία βραδιά στην πόλη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05/04/2023

Μια ηλιόλουστη μέρα ξεκίνησε, πήραμε το τελευταίο μας πρωινό και αποχαιρετήσαμε το ξενοδοχείο μας. Αυτή τη φορά είχαμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε κάθε γωνιά του κέντρου της πόλης, αγοράζοντας σουβενίρ και απολαμβάνοντας για λίγες ώρες την ομορφιά της πόλης. Είχε φτάσει όμως η ώρα του αποχαιρετισμού. Περίπου στις 5 πήραμε για τελευταία φορά το λεωφορείο μας με προορισμό το αεροδρόμιο. Περάσαμε τον έλεγχο, παραδώσαμε τις αποσκευές μας , και αφού αγοράσαμε και τα δημοφιλή τσουρέκια, ήρθε η ώρα της αναχώρησης. Σε μια ώρα πίσω στο Ηράκλειο. Η μοναδική αυτή εμπειρία της εκδρομής μας είχε φτάσει στο τέλος της. Θα τη θυμόμαστε όλες και όλοι!