Επαναλειτουργία σχολικής μονάδας

Χρόνια πολλά & καλή επάνοδο σε όλους, παιδιά και εκπαιδευτικούς,

Είμαστε ανοιχτά, μένουμε ανοιχτά, μένουμε υγιείς!

Οι μαθητές έρχονται στο σχολείο φέρνοντας μαζί τους ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και επιδεικνύοντας στην είσοδο του σχολείου έντυπη τη ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ/δήλωση αρνητικού τεστ. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδο μαθητών χωρίς ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ .

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, τα αυτοδιαγνωστικά τεστ κορονοϊού θα γίνονται ΜΙΑ φορά την εβδομάδα (για Δευτέρα)  για κάθε μαθητή/ -τρια και θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο. Βάσει του ΑΜΚΑ τους, οι μαθητές των Λυκείων θα προμηθεύονται ένα δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο (προσοχή στις ανακοινώσεις για το πότε θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία κάθε φορά).

Τα βήματα είναι τα εξής:

1. Γονείς/κηδεμόνες και μαθητές θα παραλαμβάνουν δωρεάν τα self-tests, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους.

2. Οι μαθητές  θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr, υπάρχει video που υποδεικνύει τον τρόπο χρήσης του τεστ. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ.

3. Γονείς/κηδεμόνες και  ενήλικοι μαθητές θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς Taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του selftest.

4. Αν το self-test είναι αρνητικό:

  • Θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στην είσοδο του σχολείου.
  • Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/ δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

5. Αν το self-test είναι θετικό:

  • Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr  για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή. Υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες στην πλατφόρμα.
  • Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Δεν ξεχνάμε τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως:

– την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους 

– τη χρήση αντισηπτικών 

– την τήρηση των αποστάσεων κλπ.