Μαθητικές εργασίες

Η Τέχνη επεμβαίνει στο περιβάλλον μας

(Άνοιξη 2021)

Μαθήτριες και μαθητές σε συνεργασία με την καθηγήτρια των Καλλιτεχνικών κυρία Εύα Αθανασιάδου, τη στήριξη της φιλολόγου κυρίας Φαίης Περβολαράκη και τη συμβολή της διευθύντριας του Γυμνασίου κυρίας Μαρίας Κωστάκη, έδωσαν μια τελείως διαφορετική όψη στο κτήριο του σχολείου μας.

Απαιτήθηκε κόπος και χρόνος, που διατέθηκαν για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, γιατί κάθε σχολείο είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της κοινωνίας των ανθρώπων. Αξίζει την αφοσίωσή μας, την αγκαλιά και την αγάπη μας. Αξίζει σε όλους μας να είναι όμορφο.

Δράση των μαθητ(ρι)ών κατά της Βίας

(Σχολικό Έτος 2020-2021)

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο και αποτελεί μια αφορμή για να συζητηθεί το θέμα του εκφοβισμού. Με έναυσμα την ημέρα αυτή, στο μάθημα των εικαστικών μαθητές/τριες ανέλαβαν δράση, καταθέτοντας ένα έργο τους σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν την αντίσταση και σε άλλες μορφές βίας. Το project είναι διασχολικό (συμμετέχουν παιδιά από τέσσερα Γυμνάσια στο Ηράκλειο Κρήτης).  

Απώτερος σκοπός αυτής της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση και η παρακίνηση της σχολικής κοινότητας στην υιοθέτηση καλών πρακτικών, η βελτίωση της επικοινωνίας και η προαγωγή μιας κουλτούρας αλληλεγγύης. 

Από το Γυμνάσιο Θραψανού συμμετέχουν κατά αλφαβητική σειρά οι: 

Βολυράκη Σταυρούλα Α΄ τάξη

Δοργιομανωλάκη Αντιγόνη Α΄ τάξη

Κελαράκη Δήμητρα Γ΄1

Λαδουκάκη Κατερίνα Α΄ τάξη

Για να περιηγηθείτε στην ψηφιακή έκθεση των έργων πατήστε εδώ!! 

 • Μια ματιά στον Ρομαντισμό
  Στο πλαίσιο του μαθήματος της ΝΕ Λογοτεχνίας οι μαθητές της Γ΄τάξης περιηγήθηκαν στον 19ο αιώνα με όχημα την Τέχνη. Εξερεύνησαν το ρεύμα του ρομαντισμού στη λογοτεχνία, τη μουσική και τη ζωγραφική. Μια ομάδα μαθητών / – τριων αποτύπωσε το σύντομο ταξίδι της με μια ψηφιακή σύνθεση. Συντελεστές: Λίνα Λαδουκάκη, Μανώλης Μαυραντωνάκης, Μαρία Μουτσάκη, Γκαμπριέλα Μπέγκου, γνωστοί ως ” Ρομαντικοί κατά βάθος”
 • Το “pitharifm” συντονίζεται…
  Με έναν διαφορετικό τρόπο επέλεξε το Γυμνάσιο Θραψανού φέτος να τιμήσει τους αγωνιστές της ελευθερίας και δημιουργίας του ελληνικού κράτους. Με τους περιορισμούς, τοπικούς και χρονικούς όσο και επικοινωνιακούς, που μας έθεσε η πανδημία, χρειάστηκε να συνεργαστούν σε εικονικά περιβάλλοντα. Η Γ’ τάξη, οι απόφοιτοι του σχολείου μας, ανέλαβαν εξ ολοκλήρου το εγχείρημα της μελέτης κειμένων και ποιημάτων αλλά και της θεατρικής απόδοσης μικρών “σκετσ”, της εγγραφής ήχου και πέτυχαν ένα συγκινητικό και όμορφο αποτέλεσμα. Με […]
 • Τέχνη και Συνύπαρξη, Σχολικό Έτος 2020-2021
  Στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος «Διαδρομές μέσα από την τέχνη και τη συνύπαρξη» και με στόχο να γνωριστούμε καλύτερα ως ομάδα, καθηγητές και μαθητές βγήκαμε  στην αυλή του σχολείου μας και…αναλάβαμε δράση! Ακολουθώντας τις οδηγίες της καθηγήτριας των εικαστικών, σκεφτήκαμε καθετί που μας ζορίζει και μας στενοχωρεί, το εξωτερικεύσαμε και το διώξαμε μακριά. Έπειτα, σκεφτήκαμε όλα αυτά που μας κάνουν να γελάμε και να χαιρόμαστε, τα γράψαμε στο χαρτί και τους βάλαμε χρώματα. Έτσι, τα κρατήσαμε όχι μόνο […]
 • Ένα μικρό αφιέρωμα στην Επανάσταση του 1821 από τη Γ΄τάξη
 • ΝΕ Λογοτεχνία Γ΄Τάξη: Ερωτόκριτος