Η εργασία με την οποία η ομάδα του σχολείου μας ”Γωγούλες” κατέκτησε την 1η θέση στο διαγωνισμό Digital Curator 4 a day

Οι  ” Γωγούλες ” ( Ανδρουλάκη Ευαγγελία, Βολυράκη Σταυρούλα, Επιτροπάκη Άννα, Καλογερίδη Μαρία, Κελαράκη Πελαγία, Λαδουκάκη Αικατερίνη, Τζίνι Αρσίντα και Τσικριτσάκη Άννα ) είναι η ομάδα με την οποία το σχολείο μας πήρε μέρος στον διαγωνισμό Digital Curator for a day (Dc4aday) και κατέκτησε την πρώτη θέση.

Ακολουθεί η σελίδα – αφιέρωμα στη δράση όπου τα παιδιά μιλούν για το πώς εργάστηκαν και μοιράζονται τις εντυπώσεις τους  https://cliomusetours.com/digital-curator-4-a-day-how-does-it-feel/  και φυσικά η εργασία με την οποία πέτυχαν αυτή τη σημαντική διάκριση https://create.cliomuseapp.com/tourExperience/478/1

Εδώ το blog της δράσης στην επίσημη και αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του Clio Muse Tours https://cliomusetours.com/nikos-kazantzakis-life-was-like-a-journey-explore-it/

Για τους επισκέπτες της σελίδας του Clio Muse Tours στην αναζήτηση πληκτρολογούμε Nikos Kazantzakis και μεταφερόμαστε σε μία υποσελίδα  με κεφαλίδα (blog) απ’ όπου πατώντας την  πρώτη επιλογή οδηγούμαστε στο microsite με την ξενάγηση.

Αντί επιλόγου !

Το Digital Curator for a day είναι ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από την ΑΜΚΕ diadrasis, σε συνεργασία με το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη και την Clio Muse Tours και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Σκοπός του προγράμματος ήταν η γνωριμία, η εξοικείωση και η συμμετοχή των νέων στην ανάδειξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, διαμορφώνοντας μια δική τους ψηφιακή ξενάγηση, ορμώμενοι από το μουσείο Ν. Καζαντζάκη και τα εκθέματά του. Ειδικότερα το πρόγραμμα περιελάβανε εκπαιδευτική δράση στο μουσείο, διαδικτυακή καθοδήγηση (online mentoring) και δυνατότητα υποβολής μιας ψηφιακής ξενάγησης σε μαθητικό διαγωνισμό, έπαθλο του οποίου θα ήταν η καταχώρηση της νικητήριας ξενάγησης στην αναγνωρισμένη,  βραβευμένη και με διεθνή αναγνωσιμότητα online πλατφόρμα ξενάγησης Clio Muse Tours. Επομένως, η εικονική ξενάγηση που ετοίμασαν τα κορίτσια θα πλαισιώνει το Μουσείο Καζαντζάκη στην εν λόγω πλατφόρμα κάτι που  σίγουρα αποτελεί μια σημαντική τιμητική διάκριση, γι’ αυτό και το πανηγυρίσαμε δεόντως !!!