Εγγραφές στα ΓΕΛ-ΕΠΑΛ για το σχολικό έτος 2020-2021

 

Οι μαθητές/-τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούνσε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ.–ΕΠΑ.Λ.για το σχολικό έτος 2020–2021, υποβάλλουν «ΗλεκτρονικήΑίτησηεγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογήςe-eggrafesστην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr,συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία, από τη 18ηΙουνίου 2020 και ώρα 09:00έωςκαιτη2ηΙουλίου2020και ώρα 23:59.

 

Διαβάστε την επιστολή προς γονείς εδώ

Δείτε το έγγραφο του υπουργείου εδώ

 

 

 

Τέλος Σχολικού έτους 2019-2020

Αγαπητοί γονείς και μαθητές, έχετε λάβει με mail τις βαθμολογίες των μαθητών, σε αντίθετη περίπτωση παρακαλώ απευθυνθείτε στην διεύθυνση του σχολείου.

Εγγραφές Γ τάξη στα ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ

Για την εγγραφή των μαθητών στην Α' Τάξη του Λυκείου παρακαλώ να ενημερώνεστε από το https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/

 

Εγγραφή στα Πειραματικά σχολεία

Σας ενημερώνουμε ότι στο αριθμ. 2261/τ.B’/12.6.2019 Φ.Ε.Κ. έχει δημοσιευθεί η με αρ. πρωτ. 73226/Δ6/12-6-2020 Υπουργική Απόφαση με θέμα «Εισαγωγή μαθητών/τριών και σχετικές ρυθμίσεις στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021». Η ως άνω απόφαση έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Π.Π.Σ. (http://depps.minedu.gov.gr). Στην ίδια ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί και το με αριθμ. 2260/τ. Β΄/12.6.2020 Φ.Ε.Κ. στο οποίο έχει δημοσιευθεί η με αρ. 73160/Δ6/12.6.2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα «Ηλεκτρονικές αιτήσεις για εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία». Παρακαλούμε για τη μέριμνά σας ώστε να ενημερωθούν άμεσα όλα τα σχολεία περιοχής ευθύνης σας, δεδομένου ότι το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων έχει ορισθεί από την 12η έως την 20η Ιουνίου 2020.

 

 

Επαναλειτουργία του σχολείου

 

Δρομολόγια ΚΤΕΛ

Οι μαθητές μπορούν να βρούν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ εδώ: https://www.ktelherlas.gr/el/%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1-9

 
ή ακολουθώντας την παρακάτω πορεία μετάβαση ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ https://www.ktelherlas.gr/el/ και στην πάνω μεριά στο κέντρο πατάτε την ενότητα ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ.
 
 
Τη Δευτέρα 18/05/2020 το Γυμνάσιο θα λειτουργήσει ξανά, αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο:
  • Το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων θα είναι το ίδιο με εκείνο που υπήρχε πριν την αναστολή λειτουργίας του σχολείου, με λίγες όμως τροποποιήσεις, για τις οποίες θα ενημερωθούν οι μαθήτριες/ οι μαθητές τη Δευτέρα. Κάποιες μέρες αναμένεται κάποια τμήματα να σχολούν νωρίτερα από τη μία, οπότε θα χρειαστεί να φροντίσουν οι γονείς για την μεταφορά των παιδιών.
  • Δεν θα λειτουργεί στο εξής το κυλικείο ούτε θα είναι διαθέσιμος ο ψύκτης νερού, οπότε θα ήταν καλό να φροντίζουν οι μαθητές να φέρνουν μαζί τους νερό και κολατσιό.
  • Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε ειδική άδεια μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τα μαθήματά τους και σε συνεννόηση με τους μαθητές τους θα ορίσουν τις ώρες διδασκαλίας.
  • Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι, εφόσον ο μαθητής/ η μαθήτρια ανήκει σε ευπαθή ομάδα ή υπάρχει άτομο στην οικογένειά του/ της που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες (όπως αυτές ορίζονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ), μπορείτε ως κηδεμόνες να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε και να υπογράψετε και να σκανάρετε  την σχετική υπεύθυνη δήλωση (ΕΔΩ) ή να την δημιουργήσετε ΕΔΩ  και χωρίς σκανάρισμα, να την στείλετε  στο e-mail του σχολείου ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ), ώστε να παραμείνει ο μαθητής/ η μαθήτρια στο σπίτι, χωρίς την καταγραφή των απουσιών του.
Για την ασφάλεια όλων μας οφείλουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες που έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ, τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω.

 

Υγιεινή Χεριών αφίσα1

 

 

 

  • Βίντεο (και στη νοηματική):Υγιεινή των χεριών ΕΔΩ
  • Οδηγίες για μαθητές ΕΔΩ
  • Οδηγίες για γονείς ΕΔΩ
  • Υγιεινή χεριών Αφίσα
  • ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΔΩ
  • COVID 19 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΔΩ

 

Χρόνια Πολλά-Χριστός Ανέστη

Αγαπητοί γονείς και μαθητές Χρόνια Πολλά. Η εκπαίδευση εξ αποστάσεως (σύγχρονη και ασύγχρονη) έχει ξεκινήσει πάλι από την Δευτέρα 27_4_2020. Έχετε ενημερωθεί με mail και sms για το πρόγραμμα της σύγχρονης εκπαίδευσης. Αν αντιμετωπίζεται κάποιο πρόβλημα παρακαλώ απευθυνθείτε με mail στο σχολείο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα η πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως

Πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, από την Τετάρτη 8 Απριλίου, έχει εξασφαλίσει η συνεργασία της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, του  Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφίας Ζαχαράκη, και των παρόχων κινητής τηλεφωνίας της χώρας  Cosmote, Vodafone και Wind.

Το τεράστιο έργο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές της χώρας μας διεκπεραιώνεται μέσω των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων που διατίθενται εμπορικά για κάθε νοικοκυριό, με κάλυψη που σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) υπερβαίνει το 99% σε όλη την Επικράτεια.

Στην προσπάθεια ενδυνάμωσης, στο μέγιστο βαθμό, των τεχνολογικών επιλογών που διατίθενται σε όλους τους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων και παραχώρησαν πρόσβαση χωρίς χρέωση στις κάτωθι ιστοσελίδεςπου χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία:

URL: https://www.sch.gr/

URL: http://eclass.sch.gr

URL: http://blogs.sch.gr

URL: http://lessons.sch.gr

URL: http://mmpres.sch.gr/

URL: sso.sch.gr

URL: https://dschool.edu.gr/

URL: https://e-me.edu.gr

URL: https://4all.e-me.edu.gr

URL: http://ebooks.edu.gr/new/

URL: http://photodentro.edu.gr/aggregator

URL: micro.photodentro.edu.gr

URL: saas.photodentro.edu.gr

URL: aggregation-service.photodentro.edu.gr

URL: http://aesop.iep.edu.gr

URL: http://www.study4exams.gr

URL: https://cisco.webex.com/

URL:https://www.mathainoumestospiti.gov.gr/

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ 3/4/2020

 

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΩ WEBEX

 

Η σύγχρονη διδασκαλία ξεκινάει Δευτέρα 6/4/2020. Δεν απαιτείται εγκατάσταση προγράμματος. Οι μαθητές απλά θα κάνουν κλικ στον σύνδεσμο που αντιστοιχεί στο κάθε μάθημα την συγκεκριμένη ώρα που αυτό θα διεξάγεται. Παρακαλώ δείτε στα mail σας τους συνδέσμους για το πρόγραμμα  για κάθε τάξη.

 

 

ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ E-ME ΚΑΙ E-CLASS

 

Για την ασύγχρονη οι μαθητές μπαίνουν όποια ώρα της ημέρας θέλουν στις ψηφιακές τάξεις του κάθε εκπαιδευτικού και βλέπουν τις ανακοινώσεις και το υλικό που αναρτά. Στα mail σας έχουν σταλεί τα links για τις  ψηφιακές τάξεις των εκπαιδευτικών.

 

 

 ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Με την ίδια διαδικασία θα διεξαχθεί και η ενισχυτική διδασκαλία σύγχρονη και ασύγχρονη. Οι μαθητές θα λάβουν στο mail το πρόγραμμα ενισχυτικής για την σύγχρονή και τις ψηφιακές τάξεις και τα ψηφιακά μαθήματα των εκπαιδευτικών της ενισχυτικής.

 

 

ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

 

Παρακαλώ ενημερωθείτε για την ασφαλή χρήση διαδικτύου από τα παρακάτω αρχεία.

 

9η Ανακοίνωση 3/4/2020

Επείγον! Παρακαλούμε όσοι γονείς δεν έχουν δώσει mail επικοινωνίας να δημιουργήσουν ένα και να το στείλουν στο mail του σχολείου. Σκοπός είναι να ενημερώνεστε για τα μαθήματα εξ αποστάσεως των μαθητών. Παρακαλούμε όταν στέλνετε mail να αναγράφετε για ποιον μαθητή πρόκειται.

 

8η Ανακοίνωση 31/3/2020

Αγαπητοί γονείς και μαθητές σας έχει σταλεί mail και sms με τις ψηφιακές τάξεις τις οποίες πρέπει να επισκέπτεστε για το κάθε μάθημα για να βλέπετε το υλικό που ανεβάζει ο κάθε εκπαιδευτικός. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με αυτό παρακαλώ στείλτε mail στο σχολείο

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

7η Ανακοίνωση 31/3/2020

Οι εγγραφές των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι την Δευτέρα  6/4/2020. Μέχρι αύριο το πρωί θα έχουν αναρτηθεί στην σελίδα του σχολείου όλες οι ψηφιακές τάξεις και τα ψηφιακά μαθήματα για να μπορούν να μπαίνουν οι μαθητές.

 

6η Ανακοίνωση 27/3/2020

Η ημερομηνία λήξης των εγγραφών των μαθητών στο ΠΔΣ είναι την  Δευτέρα 30 Μαρτίου. Όσοι  μαθητές δεν έχουν δημιουργήσει λογαριασμό παρακαλώ να το κάνουν. Την Τρίτη θα σας σταλούν οδηγίες με τους συνδέσμους του κάθε μαθήματος που μπορούν να μπαίνουν οι μαθητές και να βλέπουν το υλικό που βάζει ο εκπαιδευτικός. Μέχρι τότε οι μαθητές θα πρέπει να έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα e-me https://e-me.edu.gr/ και στο e-class  https://eclass.sch.gr/ ώστε να είναι ορατοί στους εκπαιδευτικούς να τους στείλουν πρόσκληση. Παρακάτω βλέπετε τις οδηγίες.

Για το e-class https://eclass.sch.gr/files/intro-student.pdf

Για το e-me  https://e-me.edu.gr/s/eme/main/e-me_manual.pdf

Κάποιοι εκπαιδευτικοί θα χρησιμοποιούν την μια πλατφόρμα και κάποιοι την άλλη γιαυτό οι μαθητές πρέπει να κάνουν είσοδο και στις δύο δίνοντας τα στοιχεία του λογαριασμού που έφτιαξαν στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο.


5η Ανακοίνωση 26/3/2020

 

Όσοι μαθητές  έχουν κάνει εγγραφή θα πρέπει στην συνέχεια να μπουν στην πλατφόρμα e-meκαι να μπουν με τα στοιχεία του λογαριασμού που έχουν ήδη δημιουργήσει ώστε να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να τους εντάξουν σε τάξεις – κυψέλες. https://auth.e-me.edu.gr/.

Χρειάζεται υπομονή γιατί το δίκτυο είναι υπερφορτωμένο. Προσπαθείτε να μπαίνετε σε ώρες που δεν έχει πολύ φόρτο πχ μεσημέρι ή βράδυ.

Να ενημερώνεστε από την σελίδα του σχολείου. Για διευκρινήσεις ή βοήθεια να στέλνεται mail στο σχολείο. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

 

Οι εκπαιδευτικοί είναι ήδη έτοιμοι και έχουν ετοιμάσει μαθήματα και υλικό για τους μαθητές. Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

 

Ευχαριστούμε για την συνεργασία. Είμαστε κοντά σας

 

 

4η Ανακοίνωση

 

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΞΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ...
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ: Για να μπορεί να λάβει μέρος θα πρέπει κάθε μαθητής να γίνει μέλος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Οι γονείς του θα πρέπει να ακολουθήσουν τα βήματα εγγραφής εδώ:
http://register.sch.gr/students/
Τον αριθμό μητρώου θα τον βρείτε στον έλεγχο Α΄ τριμήνου.

 

Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε εδώ https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf


Παρακαλώ κοινοποιείστε...

 

3η Ανακοίνωση 22/3/2020

 

Αγαπητοί Γονείς και μαθητές,

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των Σχολείων έως 10 Απριλίου. Παρακαλούμε όσους γονείς δεν το έπραξαν ακόμα, να συμπληρώσουν τη φόρμα με την ηλεκτρονική τους διεύθυνση.
Παρακολουθούμε τις αναρτήσεις, επικοινωνούμε με το σχολείο για κάθε απορία και ενημέρωση και ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!!!!!!!!

MENOUME SPITI

 

Σας κοινοποιούμε το ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο "Μένουμε
σπίτι....Συνδε-Δεμένοι" του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα
Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Το έντυπο περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχολογική υποστήριξη
οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι λόγω
των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό - Covid-19.

Δείτε το έντυπο εδώ

 

2η Ανακοίνωση 15/3/2020

 

Σας ενημερώνουμε ότι κρίνεται αναγκαίο να στείλετε άμεσα mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. που να περιλαμβάνει το Ονοματεπώνυμο κηδεμόνα, το Ονοματεπώνυμο του μαθητή και ένα e-mailεπικοινωνίας του κηδεμόνα το οποίο έχει ζητηθεί από το υπουργείο. Όσοι δεν διαθέτετε παρακαλώ να δημιουργήσετε ένα. Να ενημερώνεστε από την σελίδα του σχολείου για νεότερα.

 

Γυμνάσιο Θραψανού

 

 

1η Ανακοίνωση 15/3/2020

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου το Γυμνάσιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι 24 Μαρτίου και περιμένουμε νεότερες οδηγίες.

Η παρέλαση 25ης Μαρτίου δεν θα πραγματοποιηθεί.

Σας κοινοποιούμε την εγκύκλιο του υπουργείου για ενημέρωση.

«Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 σε χώρους εργασίας». κατεβάστε την εδώ.

Ενημερωθείτε και απευθείας από την σελίδα του υπουργείου παιδείας https://www.minedu.gov.gr/koronoios-kentriki

Θα σας ενημερώνουμε με νεότερα.

 

 

 

 

 

 

Σχολικό έτος 2018-2019

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ BIOAROMA KAI ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ - ΠΛΑΚΑ

 

Το σχολείο πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή και οι μαθητές επισκέφτηκαν το BIOAROMA, μια επιχείρηση παραγωγής φυσικών καλλυντικών και ενημερώθηκαν για την καλλιέργεια βοτάνων και την χρήση τους σε προϊόντα ομορφιάς.

 

Στην συνέχεια, επισκέφτηκαν την πόλη του Αγίου Νικολάου για βόλτα και από εκεί κατευθύνθηκαν προς Πλάκα, όπου είδαν και ενημερώθηκαν για το διάσημο νησί «Σπιναλόγκα».

IMG-bd1a65d14fed8d59ec60befa9a2690d8-V

 

IMG-108886f2e03334af716e235cbe363364-V

 

 

 

 

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 

ΔΕΥΤΕΡΑ

(15/4/2019)

 

1. ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ Κα. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗ ΑΝΝΑ (ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ) ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ

Οι μαθητές του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τον εθισμό και τις βλαβερές συνέπειες που προκαλούνται στον αναπτυσσόμενο οργανισμό των παιδιών απο το κάπνισμα, το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες.

2. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΚΟ ΚΑΦΤΑΚΗ ΡΟΔΟΥΛΑ

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή και για τα μέτρα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων.

 

ΤΡΙΤΗ

(16/4/2019)

1. «ΈΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ» ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΑΛΕΦΑΝΤΙΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΟΙΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο φύλων, καθώς και για τις προκαταλήψεις της σύγχρονης εποχής για το ρόλο τους.

 

20190416 092147ΝΕΟ

 

2. ΔΡΩΜΕΝΟ «Η ΘΕΣΗ, Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ» ΔΟΥΚΗ ΙΟΡΔΑΝΑ ΠΕ01

Οι μαθητές του τμήματος Α2 συμμετείχαν σε ένα δρώμενο που αφορούσε στο σεβασμό της διαφορετικότητας του άλλου και στην αγάπη για το συνάνθρωπο. Οι μαθητές των άλλων τάξεων παρακολούθησαν το δρώμενο. 

20190416 122956

20190416 123322 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ

(17/4/2019)

1. «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ» ΕΚΑΒ

Οι μαθητές του σχολείου ενημερώθηκαν για τα μέτρα πρόληψης-αποφυγής ατυχημάτων, καθώς και για τον τρόπο παροχής πρώτων βοηθειών σε τρίτους σε περίπτωση ατυχήματος.

20190417 121709

 

20190417 130345

2. «ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ»

Οι μαθητές παρακολούθησαν την ολλανδική ταινία "Spijt" (Συγγνώμη) που είχε ως θέμα τη βία και το σχολικό εκφοβισμό και τις συνέπειες αυτών στους εφήβους.

 

ΠΕΜΠΤΗ

 (18/4/2019)

1.  «ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟΣ» ΚΑΦΤΑΚΗ ΡΟΔΟΥΛΑ ΕΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ86

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις επιπτώσεις που έχει η χρήση κινητών και ηλεκτρωνικών συσκευών στην σωματική και ψυχική τους υγαία παρακολουθώντας, ομιλία, παρουσιάση και βίντεο απο την εκπαιδευτικό Ροδούλα Καφτάκη.

 20190418 091308

 

2. «ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» ΚΩΣΤΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη σημασία της διατροφής στη ζωή μας, τα συχνότερα διατροφικά λάθη των παιδιών και τις σωστές διατροφικές συνήθειες που οφείλουν να υιοθετήσουν προς όφελος της υγείας τους.

20190418 111240

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 (19/4/2019)

 1. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ

Οι μαθητές παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία.

 

 

Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν και φέτος στο 9ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που έγινε στο Ηράκλειο. Οι μαθητές παρουσίασαν τα έργα τους στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

IMG-0c5295f9873e6bd7c46cda599f0419db-V

IMG-2c5acc74eb3ac4ba058761a28bd2f908-V

IMG-f413a4ace272361d0c9dbae9d7ce2a9a-V

IMG-29a3b6d386ba2595ea80a8cc3d2a02e6-V

 

Α΄Τάξη: Τραγούδι κατά του Cyberbullying (Δείτε το Βίντεοεδώ)

 

Β’ Τάξη: Ο Καραγκιόζης Γυμνός στο Διαδίκτυο (Δείτε το Βίντεοεδώ)

 

Δείτε όλα τα έργαhttp://ira.digifest.info/

 

 

Παρουσίαση Βιβλίου από την Μαρία Δασκαλάκη

Το σχολείο υποδέχτηκε την 1η Απριλίου 2019 τη συγγραφέα Μαρία Δασκαλάκη, προκειμένου να υμνήσει την αξία του παιδικού βιβλίου στην πνευματική και συναισθηματική ωρίμανση των παιδιών. Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα του βιβλίου, η συγγραφέας παρουσίασε στους μαθητές το λογοτεχνικό της έργο «Μυστική Αποστολή» και συζήτησε για τη μεγάλη προσφορά των βιβλίων στην ανάπτυξη των μαθητών.

 

20190401 094225

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Στις 25 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στo Ηρώον του χωριού και ακολούθησε παρέλαση των μαθητών.

 

PARELASI1

 

PARELASI2

PARELASI3

PARELASI4

PARELASI5

Σχολική Γιορτή 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Στις 22/3/2019 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821, στην οποία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες και των τριών τάξεων. Την οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι φιλόλογοι του σχολείου κα Σιουμάλα Χριστίνα και κα Πανιεράκη Ειρήνη. Η εκδήλωση περιελάμβανε πανηγυρικά τραγούδια, δραματοποιήσεις δημοτικών τραγουδιών και ποιημάτων, αφηγήσεις των κυριότερων γεγονότων της Επανάστασης, καθώς και παραδοσιακούς χορούς.

GIORTI42

 

 

GIORTI1

 

 

GIORTI2

 

GIORTI32

 

ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

6 Μαρτίου με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού πραγματοποιήθηκε από την Εκπαιδευτικό Πληροφορικής Ροδούλα Καφτάκη παρέμβαση με θέμα ”Διαδικτυακός Εκφοβισμός- Cyberbullying”. Οι μαθητές ενημερώθηκαν με σκοπό την πρόληψη άλλα και την αντιμετώπιση της Βίας και του Εκφοβισμού στο Σχολείο άλλα και του Εκφοβισμού με Ηλεκτρονικά Μέσα.

BULLYING2

 

 

ΤΣΙΚΟΝΠΕΜΠΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Στο γυμνάσιο Θραψανού το τσικνίσαμε ....

IMG 20190228 082607IMG 20190228 094744

IMG 20190228 094958